DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
27. 2.
Ajdov kruh
Smetanov namaz7IK
Paprika ŠSZ /jabolko
Sadni sok razredčen z vodo
Pečena piščančja bedra
Mlinci1(pšenica),3
Zelena solata s fižolom12
100% sadni sok razredčen z vodo
Torek  
28. 2.
Polbeli kruh1
Tunin pašteta4
Kisle kumare /hruška
Sadni sok razredčen z vodo
Krompirjeva enolončnica z govejo hrenovko1  IK
Jabolčna pita1(pšenica),3,7
100% naravni sok razredčen z vodo
Sreda  
1. 3.  
Koruzni kosmičisled.1,6,8
Jogurt EKO
Banana
Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo
Mešani kruh1(pšenica)
Rogljiček1(pšenica),7,3
Limonada
Četrtek  
2. 3.
Polnozrnati kruh1
Grofovska salama in sir7
List zelene solate/ jabolko
Sadni sok razredčen z vodo
Mesna omaka z zelenjavo1(pšenica)
Kuskus z zelenjavo
Rdeča pesa12
100% naravni sok razredčen z vodo
Petek  
3. 3.
Buhtelj z marmelado1,3,7
Mleko IK
Mandarina
   NI KOSILA 

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                                                 

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 407 obiskov, današnjih obiskov 1)