DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 13. 3. | Rženi kruh1(pšenica,rž) Nutela7,6,8 Sadni čaj z limono Jabolko | Porova juha1(pšenica),7 Pečena piščančja bedra IK Široki rezanci in zelenjavna prikuha1(pšenica),3 Mehka solata s koruzo12 |
Torek 14. 3. | Pirin kruh1(pšenica, pira) EKO Maslo7 in marmelada Bela kava7,1 IK Hruška | Goveji zrezki v naravni omaki1(pšenica) IK Prosena kaša v prilogi Zeljna solata s krompirjem12 Limonada |
Sreda 15. 3. | Rožičeva potička1(pšenica),7,3 Sadni/navadni jogurt7 EKO Mandarina | Kostna juha z zakuho1(pšenica) Mesno zelenjavna lazanja1(pšenica),3,7 EKO Sezonska solata s koruzo12 Sadje |
Četrtek 16. 3. | Mlečni riž s kakavovim posipom7 Biga1(pšenica),7 Banana | Gobova enolončnica z zelenjavo1(pšenica),7 Borovničevi cmoki1,7,3,sled.,8,6 Mešani kompot |
Petek 17. 3. | Štručka s šunko in sirom1(pšenica),7 Šipkov čaj z medom Jabolko | Prežganka1(pšenica),3 Pečen oslič s tržaško omako4 Džuveč riž Zelena solata z motovilcem in korenčkom12 EKO |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih