DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 1. 5. | ||
Torek 2. 5. | ||
Sreda 3. 5. | Sezam štručka1 (pšenica),,7,11 Mleko7 EKO Jabolko | Domača gobova juha z ajdovo kašo1(pšenica Sadni cmoki1,3,7,12,sled.6,8 Mešana čežana |
Četrtek 4. 5. | BIO koruzna žemljica1(pšenica) Piščančja salama in kisla smetana7 Sveža paprika /sadje Sadni čaj | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3 Čevapčiči Pečen krompir Solata paradižnik in kumare12 EKO |
Petek 5. 5. | Rženi kruh1(pšenica) BIO Maslo7 in Marmelada Bela kava7,1 Jagode ŠSZ | Špargljeva juha1(pšenica),7 Ribja domača rolada1(pšenica),3,4 Šopska solata7,1 |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih