DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
1. 5.
  
Torek  
2. 5.
  
Sreda  
3. 5.  
Sezam štručka1 (pšenica),,7,11
Mleko7 EKO
Jabolko
Domača gobova juha z ajdovo kašo1(pšenica
Sadni cmoki1,3,7,12,sled.6,8
Mešana čežana
Četrtek  
4. 5.
BIO koruzna žemljica1(pšenica)
Piščančja salama in kisla smetana7
Sveža paprika /sadje
Sadni čaj
Kostna juha z zakuho1(pšenica),3
Čevapčiči
Pečen krompir
Solata paradižnik in kumare12 EKO
Petek  
5. 5.
Rženi kruh1(pšenica)
BIO Maslo7 in Marmelada
Bela kava7,1
Jagode ŠSZ
Špargljeva juha1(pšenica),7
Ribja domača rolada1(pšenica),3,4
Šopska solata7,1

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                                                 

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)