DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
18. 9.  
Polnozrnata štručka1(pšenica)  
Hrenovka*IK
Gorčica10/ sadje
100% sadni sok
Korenčkova juha3,12
Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3
Sezonska solata z fižolom12
Torek  
19. 9.
Koruzni kosmičisled.1,6,7
Mleko7 IK
Jabolko IK
Žitna rezina1,7,6,sled.8
Svinjski medaljoni v  gobovi omaki1(pšenica)
Kruhovi cmoki1,3,12,sled.7,11,8,6
Zeljna solata s krompirjem12
100% sok razredčen z vodo
Sreda  
20. 9.  
Vaniljev navihanček1(pšenica)7,3
Hibiskus čaj/Navadni bio kefir ŠM
Hruška
Piščančja obara z zelenjavo in žličniki1(pšenica),3
Mlečni sladoled7
100% sadni sok razredčen z vodo
Četrtek  
21. 9.
Polnozrnati kruh(pšenica)  EKO
Rezina sira7
Češnjev paradižnik/ sadje ŠSZ
Zeliščni čaj z medom in limono
Dušena junetina v zelenjavni omaki1(pšenica)EKO
Testenine/njoki1(pšenica),3
Poletna solata12
Petek  
22. 9.
Koruzni  kruh1(pšenica)
Pašteta Argeta7,6
Sveža paprika ŠSZ /sadje
Planinski čaj z medom in limono
Prežganka1(pšenica),3
Losos po tržaško4
Polenta
Sezonska solata12 EKO

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)