DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 2. 10. | Sadna skuta7 Polnozrnata bombetka1(pšenica) Sliva | Telečji paprikaš1(pšenica) IK Kruhovi cmoki1(pšenica),3,7,sled.8,6,11 Zelena solata s fižolo12EKO Sezonsko sadje |
Torek 3. 10. | Polbeli kruh1(pšenica) EKO Kisla smetana7 Pariška salama Sadje Jabolčni sok | Vrtnarska juha Paniran oslič1(pšenica),3,4,sled.8,6,7 Krompirjeva solata12EKO Sadje |
Sreda 4. 10. | Makovka1(pšenica),7 Kakav7 Banana | Gobovo juha1(pšenica),7 Skutini/ajdovi štruklji1(pšenica),7,3,8,sled.6,11 100% sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 5. 10. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)EKO Pašteta6,7,sled.3 Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje Sadni čaj z medom | Korenčkova juha Zeljne krpice (testenine, šunka, zelje)1(pšenica),3 IK Rdeča pesa12 |
Petek 6. 10. | Biga1(pšenica),7 Sadni smuti Orehi, lešniki, brusnice | Ričet s prekajeno svinjino1(ječmen) Borovničev zavitek1(pšenica),3,7 100% sadni sok razredčen z vodo |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih