DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 16. 10. | Polbeli kruh1(pšenica) Suha slama Kumarica /sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Korenčkova juha3,9 Makaronovo meso1(pšenica),3 Sezonska solata z fižolom12 |
Torek 17. 10. | Mlečni riž s kakavovim posipom7 IK Štručka fit Banana | Enolončnica s stročjim fižolom1(pšenica) Pirina jabolčna pita1(pšenica) 7,3 IK 100% sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 18. 10. | Osje gnezdo z orehi1,3,7,8,sled 6.,11 Sadni čaj /Navadni kefir7 ŠM Hruška EKO | Cvetačna juha s proseno kašo1(pšenica),7 Mleta pečenka iz govejega mesa1(pšenica),3 EKO Pražen krompir IK Solata EKO |
Četrtek 19. 10. | Polnozrnata štručka1(pšenica) EKO Hrenovka IK Gorčica /sadje 100% sadni sok | Svinjski zrezki v gobovi omaki1(pšenica) Krompirjevi ocvrtki1,7,3,12,sled.6,8,11 Kitajsko zelje s krompirjem12 EKO Limonada |
Petek 20. 10. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Maslo7 in med Planinski čaj z limono Jabolko | Milijon juha1(pšenica),3 Pečen losos4 Koruzna polenta Zelena solata z koruzo12 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih