DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 6. 11. | Koruzni kruh1(pšenica) Piščančja salama Zelena paprika ŠSZ/sadje Sadni čaj z medom | Korenčkova juha3,9 Makaronovo meso1(pšenica),3 Sestavljena solata12 |
Torek 7. 11. | Rženi kruh1(pšenica, rž) Domač sirni namaz z drobnjakom7 Planinski čaj z medom Sadje | Zelenjavna juha1(pšenica) Rižev narastek7,3 Sadna čežana |
Sreda 8. 11. | Francoski rogljiček z čokolado1(pšenica),7,3 Sadni čaj z medom /mleko7 ŠM Sadje | Stroganov golaž1(pšenica),10 Koruznisvaljki1(pšenica),3,12,sled. 7,11,8,6 Zelena solata s krompirjem12EKO Naravna limonada |
Četrtek 9. 11. | Mešani kruh1(pšenica) EKO Turistična pašteta4 Kisle kumare12/sadje Šipkov čaj z medom | Gobova juha z ajdovo kašo1(pšenica),7 Panirani sir1(pšenica),3,7 Krompirjeva solata12 EKO Naravni sok razredčen z vodo |
Petek 10. 11. | Štručka s šunko1(pšenica),7 Mandarina Zeliščni čaj z limono in medom | Martinovo kosilo: Pečen piščanec Mlinci1(pšenica),3 Dušeno sladko zelje1(pšenica) Sadje |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih