DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 13. 11. | Buhtelj z marmelado1(pšenica),3,7 Kakav7 IK Mandarina | Ohrovta juha s proseno kašo1(pšenica) Tortelini s sirovo omako1(pšenica),3,7,sled.6,11,8 Mešana solata s krompirjem12 |
Torek 14. 11. | Pirin kruh1(pira) EKO Suha salama Kislo zelje/sadje Sadni čaj z limono | Špansko kosilo Gratinirane tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo1(pšenica),7,3 Zelena solata12 Sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 15. 11. | Navadni jogurt iz kmetije IK Koruzni kruh1(pšenica) Suho sadje | Goveji golaž1(pšenica) EKO Bela polenta1(pšenica),7 Zelena solata s fižolom12 EKO Naravna limonada |
Četrtek 16. 11. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Mesni namaz3,12 Kisle kumarice/sadje SŠZ Zeliščni čaj z medom in limono | Porova juha z lečo1(pšenica) Mesna rižota z zelenjavo Solata s koruzo12 |
Petek 17. 11. | Slovenski zajtrk Malica Domač kruh1 IK Biga1,7 Maslo7 IK Breskov sok Med IK Mleko7, jabolka IK | Slovensko kosilo Jota1(pšenica) Mešani kruh1(pšenica, rž) Domača orehova potica1(pšenica),7,3,8 Naravni sok razredčen z vodo |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih