DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 27. 11. | Ovseni kosmiči s sadjem in čokolado1,7,sled.8, 11,13 Mleko7 IK Banana | Milijon juha1(pšenica),9 Gratinirane testenine z zelenjavo in jajčko1(pšenica),3,7 Zelena solata s koruzo12 |
Torek 28. 11. | Polbeli kruh1(pšenica) EKO Domač tunin namaz4,3 Zelena paprika /sadje ŠSZ Sadni čaj z medom | Goveji zrezki v omaki1(pšenica)EKO Pirini njoki1(pšenica),3,12,sled.8,7,6,11 Zelena solata12 EKO Sadje |
Sreda 29. 11. | Mesni/sirni burek1,7,3,9,sled.6,8,11 LCA napitek7 IK Sadje ŠSZ | Zelenjavna juha1(pšenica) Krompirjeva musaka7,3 IK Kitajsko zelje fižolom12 |
Četrtek 30. 11. | Rženi kruh1(pšenica, rž) EKO Puranja prsa v ovitku Korenček/sadje Sadni čaj z medom | Štajerska kisla juha1(pšenica),3 Žemljica1(pšenica) Zdrobovo pecivo s sadjem1(pšenica),7,3 Naravni sok razredčen z vodo |
Petek 1. 12. | Makovka1(pšenica),7,3 Kakav7IK Sadje | Porova juha1(pšenica),7 Pečen piščanec IK Mlinci1(pšenica),3 Rdeča pesa12 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih