Da bo december prijazen in topel za vse, smo se na šoli odločili, da bomo z otroki spregovorili o odgovornem lastništvu živali in odnosu ter skrbi za njih. S pomočjo predstavitve, ki jo je pripravila Nina Jerot iz Cooldog- vadbene klinike za pse, te dni na matični in podružnični šoli potekajo vodeni pogovori na zgoraj omenjeno temo. Otrokom bi radi približali pomembnost sobivanja z živalmi, hkrati pa poskusili poskrbeti za tiste od njih, ki trenutno nimajo svojega toplega doma.

Tako bomo do božičnih praznikov na šoli izdelali igrače za kužke in muce, ter izvedli akcijo zbiranja stvari za Zavetišče za živali Maribor.  Mogoče bomo živalim, ki bivajo tam, ter njihovim skrbnikom, s skupnimi močmi uspeli  pričarati vsaj malo prazničnega vzdušja.

Zbirali bomo predvsem mačji posip (pesek za mačji wc) in plenične podloge, mokro hrano za kužke in muce, trpežne igrače, priboljške za učenje ali zabavo, daljše (fleksi) povodce, dobrodošle pa bodo tudi druge malenkosti.

Vsem, ki boste s svojimi otroki za lepši vsak dan živali v zavetišču prispevali po svojih močeh, se že vnaprej zahvaljujemo!

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)