DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 11. 12. | Mlečni riž s kakavovim in cimetovim posipom7 Fit štručka1(pšenica),11,3,sled.8 Banana | Piščanec po mehiško1(pšenica) IK Domače pisane testenine1(pšenica),3IK Sezonska solata12 100% naravni sok |
Torek 12. 12. | Pirin kruh1(pira)EKO Kokošja pašteta7,6 Zelena paprika/sadje ŠSZ Zeliščni čaj z limono in medom | Korenčkova juha9,3 Pečenica Krompir v kosih s peteršiljem IK Dušeno kislo zelje1(pšenica) |
Sreda 13. 12. | Bombetka s semeni1(pšenica)EKO Topljeni sir7 Sadni čaj z medom Jabolko/korenček ŠSZ | Prosena cvetačna juha1(pšenica),7 Gratinirane palačinke1(pšenica),3,7 Mešana čežana |
Četrtek 14. 12. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Poli salama List solate/suho sadje Sadni čaj | Svinjski zrezki v omaki1(pšenica) Zdrobovi žličniki1(pšenica) Solata Coleslaw3,7,10 Sadje |
Petek 15. 12. | Ovseni kruh1(oves)EKO Maslo7 in marmelada Sadni čaj/mleko ŠM Mandarina | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Mesni polpet1(pšenica),3 Kuskus z zelenjavno prikuho1(pšenica) Zelena solata12EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih