DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 1. 1. | ||
Torek 2. 1. | ||
Sreda 3. 1. | Žitne kroglice1(pšenica),7 Tekoči sadni/navadni jogurt7 Banana | Milanska omaka1(pšenica) Polnozrnatni špageti1(pšenica),3 Sirni posip7 Zelena solata s fižolom12 |
Četrtek 4. 1. | Graham kruh(pšenica, oves) Kuhan pršut Kislo zelje Sadni čaj z medom | Zimska mineštra1(pšenica),3 Carski praženec1(pšenica),7,3 Kompot |
Petek 5. 1. | Buhtelj1(pšenica),7,3 Bela kava7,1 Mandarina | Milijon juha1(pšenica),3 Popečen losos4 Džuveč riž Solata s koruzo12 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih