DAN MALICAKOSILO
Ponedeljek
1. 1.
  
Torek  
2. 1.
  
Sreda  
3. 1.  
Žitne kroglice1(pšenica),7
Tekoči sadni/navadni jogurt7
Banana  
Milanska omaka1(pšenica)
Polnozrnatni špageti1(pšenica),3
Sirni posip7
Zelena solata s fižolom12
Četrtek  
4. 1.
Graham kruh(pšenica, oves)
Kuhan pršut
Kislo zelje
Sadni čaj z medom
Zimska mineštra1(pšenica),3
Carski praženec1(pšenica),7,3
Kompot
Petek
5. 1.
Buhtelj1(pšenica),7,3
Bela kava7,1
Mandarina
Milijon juha1(pšenica),3
Popečen losos4
Džuveč riž
Solata s koruzo12

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 286 obiskov, današnjih obiskov 1)