Na OŠ Mislinja se zavedamo, da je prehrana pomemben dejavnik zdravja in dobrega počutja. Po novem letu smo na šoli začeli z degustacijo novih okusov. Trenutno učenci ob torkovih družabnih odmorih (vsak teden je na vrsti en razred) preizkušajo čičerikin namaz. Jedilniki pa na naši šoli niso posebni le zaradi degustacij, temveč tudi zaradi kosil in malic, ki so jih imeli možnost izbrati učenci.

Z degustacijami želimo otroke navaditi na nove okuse, preden jih prvič ponudimo pri kosilu ali malici. Zavedamo se namreč, da novo in neznano radi zavrnejo ter da je za spremembo prehranjevalnih navad potreben čas, vztrajnost in redno ponujanje zdravih obrokov. Tako kot degustacije so učenci z veseljem sprejeli tudi vlogo “vodij prehrane”, vsak razred je namreč izglasoval kosilo in malico, ki je sedaj uvrščeno na jedilnik.

Prehranjevalne navade, ki jih osvojimo v otroštvu nas bolj ali manj nespremenjene spremljajo skozi vse življenje. Zato bomo našim otrokom s spodbudo, vzgledom in primernim pristopom poskusili zagotoviti najboljšo popotnico za naprej. 

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)