DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 22. 1. | Kosmiči s suhim sadjem in oreščki1,8,sled.6,7,11 Mleko7 IK Banana | Cvetačna juha1(pšenica),7 Mesna rižota1(pšenica) Sezonska solata s korenčkom12 | |
Torek 23. 1. | Koruzni kruh1 EKO Kuhan pršut List zelene solate Zeliščni čaj z limono | DEGUSTACIJA za 3.A in 3.B | Mesna lazanja1(pšenica),7,3 EKO Mešana solata s fižolom12 EKO Domača limonada |
Sreda 24. 1. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Tunina pašteta4 Korenček 100% sadni sok | Jota1(pšenica) Domači kruh1(pšenica, rž)IK Vaniljev/čokoladni puding1(pšenica),7 | |
Četrtek 25. 1. | Štručka s sirom in šunko1,7 Jabolčni suhi krhlji/hruške ŠSZ Sadni čaj z medom | Zelenjavna enolončnica s stročnicami1(pšenica) Španska grmada1(pšenica),7,3 100% sadni sok razredčen z vodo | |
Petek 26. 1. | Čokoladni žepek1(pšenica),7,3, sled.6,11,8 Čaj/Mleko7ŠM Jabolko | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3 Pečene perutničke Pečen krompir IK Solata s koruzo12 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih