DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 29. 1. | Mlečni kruh1(pšenica) Maslo7 Marmelada Bela kava Oreščki8 | Milijon juha1(pšenica),9 Zeljne krpice s šunko1(pšenica),3 Pisan radič s krompirjem12 | |
Torek 30. 1. | Rženi kruh1(pšenica, rž) Suha salama Sveža paprika/sadje Zeliščni čaj z medom | DEGUSTACIJA za 4.A in 4.B | Piščanec v smetanovi omaki1(pšenica),7 Pirini njoki1(pira),7,3,sled.6,8,11 Solata s čičeriko12 Sadje |
Sreda 31. 1. | Predlagal 2.A Šolska pica1,7 EKO Pingo sok Jabolko | Mesna rolada1(pšenica),3 Pire krompir7 Špinača1(pšenica),7 100% sok razredčen z vodo | |
Četrtek 1. 2. | Predlagal 7.A Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Domač sirni namaz z drobnjakom7 Češnjev parad./sadje Topla limonada | Korenčkova juha3,9 Krompirjevi cmoki s sadjem1(pšenica),3,7,sled.6,8,11 Čežana | |
Petek 2. 2. | Polnozrnatni orehov rogljiček1,7,3,8 Mleko7 Banana | Porova juha1(pšenica),7 Pečen losos4 Koruzna polenta Rdeča pesa12 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih