DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 5. 2. | Štručka s sezamom1,11 Kakav7 IK Mandarina | Šolski bograč1(pšenica) IK Pirina žemljica1(pira) Domač smuti | |
Torek 6. 2. | Graham kruh1 Nutella6,7,8 Mleko7 IK Jabolko ŠSZ | DEGUSTACIJA za 5.A in 5.B | Korenčkova juha z zakuho3,9 Krompirjeva musaka7,3 IK Mešana solata12 |
Sreda 7. 2. | Polnozrnata bombetka1(pšenica) Suha salama Zelena paprika Sadni čaj z limono | Česnova juha1,7 Pečena postrv v koruzni skorjici4 IK Solata iz treh žit in zelenjave1(ječmen, pira) 100%naravni sok razredčen z vodo | |
Četrtek 8. 2. | Prešernov dan | ||
Petek 9. 2. | Masleni rogljiček 1,7,3 Sveža skuta s sadjem 7 Suho sadje | Kostna juha z zlatimi kroglicami1(pšenica),3,9 IK Pečena piščančja bedra IK Mlinci1(pšenica),3 Dušeno sladko zelje1(pšenica) |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih