DANMALICAKOSILO
Ponedeljek 
5. 2.
Štručka s sezamom1,11
Kakav7 IK
Mandarina
Šolski bograč1(pšenica) IK
Pirina žemljica1(pira)
Domač smuti
Torek  
6. 2.
Graham kruh1
Nutella6,7,8
Mleko7 IK
Jabolko ŠSZ
DEGUSTACIJA
za 5.A in 5.B
Korenčkova juha z zakuho3,9
Krompirjeva musaka7,3 IK
Mešana solata12
Sreda  
7. 2.  
Polnozrnata bombetka1(pšenica)
Suha salama
Zelena paprika
Sadni čaj z limono
Česnova juha1,7
Pečena postrv v koruzni skorjici4 IK
Solata iz treh žit in zelenjave1(ječmen, pira)
100%naravni sok razredčen z vodo
Četrtek  
8. 2.
                    Prešernov dan      
Petek  
9. 2.
Masleni rogljiček 1,7,3
Sveža skuta s sadjem 7
Suho sadje 
Kostna juha z zlatimi kroglicami1(pšenica),3,9 IK
Pečena piščančja bedra IK
Mlinci1(pšenica),3
Dušeno sladko zelje1(pšenica)

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 360 obiskov, današnjih obiskov 1)