DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 12. 2. | Ovseni kruh1(pšenica, oves)EKO Sir7 IK Svež korenček/mandarina ŠSZ Planinski čaj z limono in medom | Telečji paprikaš1(pšenica)IK Polnozrnati njoki1,3,7,sled.6,11,8 Pisana radič s krompirjem12 | |
Torek 13. 2 . | Predlagal: 3A Krof z marmelado1,7,3 Mleko7 IK Jabolka | PUST DEGUSTACIJA odpade | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3 IK Kranjska klobasa Dušeno kislo zelje s proseno kašo in fižolom1 Domači kruh1(pšenica, rž) IK Pomaranča |
Sreda 14. 2. PEPELNICA | Pisan mlečni kruh1,7,3 Sadni čaj z medom/EKO mleko7 ŠM Hruška | Gobova juha1(pšenica),7 Panirane ribe1,3,4 Krompirjeva solata s porom12IK | |
Četrtek 15. 2. | Mešani kruh1(pšenica, rž) EKO Domač tunin namaz4,3 Kisle kumare12/oreščki in brusnice Zeliščni čaj z medom | Piščančja obara1,3 IK Žemljica1(pšenica) Jabolčni zavitek1,3,7 100% naravni sadni sok | |
Petek 16. 2. | Makovka1(pšenica) Bela kava7,1(ječmen) Banana | Zdrobova juha1(pšenica) Svinjska pečenka v naravni omaki1 Dušen riž z zelenjavo Rdeča pesa12 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih