DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 19. 2. | Polnozrnata žemlja1 Piščančja prsa v ovoju Češnjev paradižnik ŠSZ/suho sadje Sadni čaj z limono | Cvetačna juha1,7 Rižota iz treh žit s puranjim mesom in zelenjavo1 Zelena solata z jajčko12,3 | |
Torek 20.2. | Ovseni kruh1 EKO Maslo7 EKO Med Zeliščni čaj z medom Jabolko IK | DEGUSTACIJA za 6.A in 6.B | Predlagal: 7.B Korenčkova juha z zakuho3,9 Tortelini s sirovo omako1,7,3, sled. 8,6,11 Mešana solata s koruzo12 EKO |
Sreda 21.2. | Osje gnezdo1,7,3,8 Bela kava7,1 Klementina | Goveja juha z zakuho1,3EKO Krompirjeva omaka z zelenjavo1 Kuhana govedina EKO | |
Četrtek 22.2. | Predlagal: 6.A Zelenjavno – mesna enolončnica1,3IK Polbeli kruh1 Hruška | Svinjski zrezki v naravni omaki1 Bela polenta1 Kitajsko zelje s krompirjem12 Limonada | |
Petek 23.2. | Mlečni kruh1,7 Ego napitek7 IK Banana | Prežganka1,3 Ribji polpet z ovsenimi kosmiči4,3,1 Kuskus z zelenjavo1 Rdeča pesa12 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih