DANMALICAKOSILO
Ponedeljek
19. 2.
Polnozrnata žemlja1
Piščančja prsa v ovoju
Češnjev paradižnik ŠSZ/suho sadje
Sadni čaj z limono
Cvetačna juha1,7
Rižota iz treh žit s puranjim mesom in zelenjavo1
Zelena solata z jajčko12,3  
Torek   20.2.Ovseni kruh1 EKO
Maslo7 EKO
Med
Zeliščni čaj z medom
Jabolko IK
DEGUSTACIJA
za 6.A in 6.B
Predlagal: 7.B
Korenčkova juha z zakuho3,9
Tortelini s sirovo omako1,7,3, sled. 8,6,11
Mešana solata s koruzo12 EKO
Sreda   21.2.  Osje gnezdo1,7,3,8
Bela kava7,1
Klementina
Goveja juha z zakuho1,3EKO
Krompirjeva omaka z zelenjavo1
Kuhana govedina EKO
Četrtek   22.2.  Predlagal: 6.A
Zelenjavno – mesna enolončnica1,3IK
Polbeli kruh1
Hruška
Svinjski zrezki v naravni omaki1
Bela polenta1
Kitajsko zelje s krompirjem12
Limonada
Petek   23.2.Mlečni kruh1,7
Ego napitek7 IK
Banana
Prežganka1,3
Ribji polpet z ovsenimi kosmiči4,3,1
Kuskus z zelenjavo1
Rdeča pesa12

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 440 obiskov, današnjih obiskov 1)