DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 25. 3. | Polnozrnat francoski rogljiček1,3,7,sled.6,8,11 Sadni smoothi Oreščki ŠSZ/suhe marelice | Predlagali: 2.B, 3.A ,4.A in POŠ Dolič 4.,5. Cvetačna juha1,7 Domač hamburger1,3,11(lepinja pleskavica IK, zelenjava, parad. omaka) 100% naravni sok |
Torek 26. 3. | Ovseni kruh EKO Šunka in sir7 IK Kisle kumarice12 / sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Segedin golaž1 Pire krompir7 Sladoled s sadnim prelivom7 |
Sreda 27. 3. | Štručka s sirom1,7 Jabolčni sok iz kmetije IK Hruška | Fižolova juha z zvezdicami1,3 Skutini /ajdovi štruklji1,7,3,8,sled.6,11 Sadni kompot |
Četrtek 28. 3. | Koruzni kruh1EKO Domač mesno zelenjavni namaz3,12 Pomarančni sok Jabolko | Predlagal: 8.A Kostna juha z zakuho1,9 Pečene perutničke IK Pečen krompir Kitajsko zelje s fižolom12 EKO |
Petek 29. 3. | Orehova potička1,3,7,sled.6,8,11 Sadni čaj/mleko ŠM Pomaranča | Špargljeva juha1,7 Pečen losos4 Dušen riž z zelenjavo Mešana solata12 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.