DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 1. 4. | Velikonočni ponedeljek | |
Torek 2. 4. | Predlagal: POŠ Dolič 3.r Sirni/mesni burek1(pšenica),7,3,sled.6,8,11 Sadni sok Hruška | Goveji zrezki v gobovi omaki1(pšenica) Koruzni njoki1,3,12,sled.7,11,8,6 Zelena solata s fižolom12 EKO Ananas |
Sreda 3. 4. | Črni pšenični kruh1(pšenica) EKO Maslo7 in med Sadni čaj z medom/mleko7 ŠM Jabolko | Fižolova juha z zvezdicami1(pšenica),3 Carski praženec1,7,3 IK Mešana čežana |
Četrtek 4. 4. | Predlagal: POŠ Dolič 1.-2.r Ovseni kruh1(pšenica, rž) EKO Domač tunin namaz3,4 Sveži korenček /jagode ŠSZ Planinski čaj z medom in limono | Korenčkova juha z jajčko1(pšenica),3 IK Pečena piščanec IK Mlinci1(pšenica),3 Dušena sladko zelje1(pšenica) |
Petek 5. 4. | Mlečna biga1(pšenica),7,3 Domač Smoothi Pomaranča | Predlagal: 3.A Zelenjavna juha Domača pica 100% naravni sok |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih