DANMALICAKOSILO
Ponedeljek
15. 4.
Mešani kruh1 EKO
Piščančja prsa
Sveža paprika ŠSZ/jabolčni krhlji
Zeliščni čaj z limono in medom
Predlagal: POŠ Dolič 3.r
Makaronovo meso1,3
Sirni posip7
Zeljna solata s krompirjem12
Ananas
Torek
16. 4.
Predlagal: POŠ Dolič 4.,5.r
Čokolino1(pšenica),7
Hruška
Riževi vaflji
DEGUSTACIJA
za
8.A in 8.B
Špargljeva juha1,7 
Pečena piščančja bedra IK
Pečen krompir
Zelena solata s čičeriko12 EKO
Sreda  
17. 4.  
Ovseni kruh1 EKO
Maslo7 IK
Džem iz kmetije IK
Zeliščni čaj z medom
Jabolko
Predlagal: 6.A
Spomladanska juha1                  
Tortilije z mesnim nadevom1,3,sled.6,8,11
Zelenjavna priloga (rdeč fižol, paprika, koruza, por)
100% naravni sok
Četrtek  
18. 4.
Orehov rogljiček 1(pšenica),7,3,8(orehi)
Čaj /Kefir7  ŠM
Banana
Česnova juha s krutoni1,7
Njoki v gobovi smetanovi omaki1,7,3,sled.6,8,11
Masleni šparglji7 EKO
Solata s koruzo12
Petek  
19. 4.
Ajdov kruh z orehi1,8
Rezina sira7
Sveži k korenček/jagode EKO
Sadni čaj z limono
Korenčkova juha1(pšenica),3
Pečen oslič4
Priloga iz treh žit z zelenjavo1(ješprenj, pira)
Rdeča pesa12

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 368 obiskov, današnjih obiskov 1)