DANMALICAKOSILO               
Ponedeljek
13. 5.
Graham kruh1EKO
Kuhan pršut in sir7
Rdeča redkvica  SŠZ /sadje
Sadni čaj z medom
Polnozrnati špageti1,3
Bolonjska omaka1 IK
Sirni posip7
Zelena solata s korenčkom12
Torek  
14. 5.
Pirin mlečni zdrob1,7 IK
Kakavov posip
Banana
DEGUSTACIJA
za      
5.A in 5.B
Puranji zrezki v smetanovi omaki1,7
Kuskus z zelenjavo1
Motovilec z jajčko12 EKO
Melona
Sreda  
15. 5.  
Makovka1,7
Čaj/mleko7 ŠM
Sadje
Stroganov golaž1EKO
Kruhova rolada1,3,7
Zelena solata s koruzo12 EKO
Sladoled7
Četrtek  
16. 5.
Ovseni kruh1 EKO
Domač tunin namaz4,7
Češnjev paradižnik /sadje ŠSZ
Zeliščni čaj z medom in limono
Goveja juha z zakuho1,3,9 IK
Pire krompir7
Špinača1
Govedina IK
Petek  
17. 5.
Mlečni kruh1,7
Jogurt s kmetije
Sadje
Piščančja obara z žličniki1,3 IK
Pita z jabolki1,3,7
100% naravni sok razredčen z vodo

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 369 obiskov, današnjih obiskov 1)