DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 27. 5. | Buhtelj z marmelado1(pšenica),7,3 Čokoladno mleko7 Jagode | Zelenjavna juha z lečo1(pšenica) Špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3,sled.6,8,11 Zelena solata z jajčko12,3 | |
Torek 28. 5. | Čokolino 1,6,sled.7 Mleko1 IK Banana | DEGUSTACIJA za 3.A in 3.B POŠ Dolič | Špargljeva juha1(pšenica),7 Mesna lazanja1,3,7 IK Zelje s krompirjem12 |
Sreda 29. 5. | Koruzna žemlja1(pšenica) Topljeni sir7 Kumare/ češnje ŠSZ Sadni čaj z medom | Krompirjeva omaka1 Kranjska klobasa Sadna solata s smetano7 | |
Četrtek 30. 5. | Predlagal: 7.B in 5.B Hot dog štručka1(pšenica) Hrenovka Gorčica10 Jabolčni sok | Goveji glaž1(pšenica) EKO Koruzna polenta Solata s paradižnikom12 Lubenica | |
Petek 31. 5. | Črni pšenični kruh1(pšenica) Tunina pašteta4 Sveža paprika /breskev Zeliščni čaj z limono in medom | Milijon juha1(pšenica),9 Pečen novozelandski repak4 Džuveč riž Rdeča pesa12 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih