DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 3. 6. | Koruzni kosmiči1,sled.8 Mleko7 IK Sadje | Kostno juho ribano kašo1(pšenica),3,9 Mesna rižota iz treh žit1(ječmen, pira) Solatni bar (zelena, kumarice, koruza, paradižnik) EKO | |
Torek 4. 6. | Ajdov kruh z orehi1,8 Rezina sira7 IK Sveži korenček EKO /sadje Sok razredčen z vodo | DEGUSTACIJA za 2.A in 2.B | Česnova juha s krutoni1,7 Mleta pečenka1,3 IK Pire krompir7 Zeljna solata s fižolom12 |
Sreda 5. 6. | Mešani kruh1(pšenica, rž) EKO Tunin namaz4,3 Češnjev paradižnik /sadje Sadni čaj z limono | Testenine »Šilec«1,3 IK Mehiška omaka1 Zelena solata s paradižnikom12 EKO Melona | |
Četrtek 6. 6. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Kisla smetana7 in piščančja salama Sveža paprika/sadje ŠSZ Zeliščni čaj z medom in limono | Korenčkova juha3,9 EKO Pečena piščančja bedra IK Kuskus z ajdovo kašo1 Rdeča pesa12 | |
Petek 7. 6. | Pirin kruh1(pšenica, pira) Čokoladni namaz8(lešniki),7,sled.6 Mleko7 IK Sadje | Predlagal: 1.A Spomladanska juha z ovsenimi kosmiči1 Carski praženec1(pšenica),3,7 Mešani kompot | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih