DANMALICAKOSILO               
Ponedeljek
3. 6.
Koruzni kosmiči1,sled.8
Mleko7 IK
Sadje
Kostno juho ribano kašo1(pšenica),3,9
Mesna rižota iz treh žit1(ječmen, pira)
Solatni bar (zelena, kumarice, koruza, paradižnik) EKO
Torek  
4. 6.
Ajdov kruh z orehi1,8
Rezina sira7 IK
Sveži korenček EKO /sadje
Sok razredčen z vodo
DEGUSTACIJA
za
2.A in 2.B
Česnova juha s krutoni1,7
Mleta pečenka1,3 IK
Pire krompir7
Zeljna solata s fižolom12
Sreda  
5. 6.  
Mešani kruh1(pšenica, rž) EKO
Tunin namaz4,3
Češnjev paradižnik /sadje
Sadni čaj z limono
Testenine »Šilec«1,3 IK
Mehiška omaka1
Zelena solata s paradižnikom12 EKO
Melona
Četrtek
6. 6.
Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Kisla smetana7 in piščančja salama
Sveža paprika/sadje ŠSZ
Zeliščni čaj z medom in limono
Korenčkova juha3,9 EKO
Pečena piščančja bedra IK
Kuskus z ajdovo kašo1
Rdeča pesa12
Petek  
7. 6.
Pirin kruh1(pšenica, pira)
Čokoladni namaz8(lešniki),7,sled.6
Mleko7 IK
Sadje
Predlagal: 1.A
Spomladanska juha z ovsenimi kosmiči1
Carski praženec1(pšenica),3,7
Mešani kompot

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 365 obiskov, današnjih obiskov 1)