DAN | MALICA | KOSILO | ||
Ponedeljek 17.6. | Orehova potička1(pšenica),7,3,8(orehi) Mleko7IK Banana | Puranji paprikaš1(pšenica) IK Testenine1,3 Zelena solata z redkvico12 Lubenica EKO | ||
Torek 18.6. | Črni pšenični kruh1(pšenica) Maslo7 in džem Sadni čaj z limono Sadje IK | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Domača pica1,7 100% naravni sok | ||
Sreda 19.6. | Sezamova štručka1(pšenica),11 Domači jogurt7 IK Sadje | Goveji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica) EKO Njoki1(pšenica),3,sled.6,8,11,7 Zeljna solata s fižolom12 EKO Grozdje | ||
Četrtek 20.6. | Rženov kruh1(pšenica, rž)EKO Tunina pašteta4 Češnjev paradižnik/sadje IK Zeliščni čaj z medom in limono | Korenčkova juha3,9 Rižev narastek s sadjem7,3 100% naravni sok | ||
Petek 21.6. | Polnozrnati kruh1(pšenica) Kuhan pršut Kisle kumarice12/sadje 100% naravni sok | Prežganka1,3 Pečen losos4 Koruzna polenta s slanino Zelena solata s paradižnikom12 EKO | ||
Ponedeljek 24.6. | Žemljica1 Šunka in sir7 Kumarice12 Pingo sok | Ob koncu šolskega leta TOČEN SLADOLED Za vse! | Ješprenova enolončnica s piščancem in zelenjavo1(ješprenj) IK Ovseni kruh1(pšenica, oves) Sadna rezina1,7,8 |
*lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost, EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme, Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih