DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
2. 9.
Buhtelj z marmelado1,7,3
Bela kava1,7 IK
Sadje
Porova juha s polnozrnatimi grisini1,7
Makaronovo meso1,3
Zelena solata s paradižnikom12
Torek  
3. 9.
Bombetka s semeni1
Puranja prsa v ovoju
Kisla smetana7 IK
Sveža paprika/ sadje
Planinski čaj z limono
Korenčkova juha9,3
Svinjska pečenka v naravni omaki1 IK
Praženi krompir EKO
Zelena solata s fižolom12
Sreda  
4. 9.  
Ovseni kruh EKO
Med, maslo7 IK
Zeliščni čaj/mleko ŠM
Hruška
Gobova juha z ajdovo kašo1,7
Skutino pecivo1,3,7
Mešana čežana IK
Četrtek  
5. 9.
Polbeli kruh1
Domač čičerikin namaz11
Češnjev paradižnik ŠSZ /sadje
Sadni čaj z limono
Goveji paprikaš1 EKO
Koruzni njoki1,3,7,sled.8,6,11
Kitajsko zelje s krompirjem12 EKO
Limonada
Petek  
6. 9.
Sirova štručka1,7
Domač sadno zelenjavni smuti
Slive
Kostna juha z zakuho1,3,9 IK
Pečena postrv4
Ječmenova solata z zelenjavo1,12
Grozdje

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 545 obiskov, današnjih obiskov 1)