DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 2. 9. | Buhtelj z marmelado1,7,3 Bela kava1,7 IK Sadje | Porova juha s polnozrnatimi grisini1,7 Makaronovo meso1,3 Zelena solata s paradižnikom12 |
Torek 3. 9. | Bombetka s semeni1 Puranja prsa v ovoju Kisla smetana7 IK Sveža paprika/ sadje Planinski čaj z limono | Korenčkova juha9,3 Svinjska pečenka v naravni omaki1 IK Praženi krompir EKO Zelena solata s fižolom12 |
Sreda 4. 9. | Ovseni kruh EKO Med, maslo7 IK Zeliščni čaj/mleko ŠM Hruška | Gobova juha z ajdovo kašo1,7 Skutino pecivo1,3,7 Mešana čežana IK |
Četrtek 5. 9. | Polbeli kruh1 Domač čičerikin namaz11 Češnjev paradižnik ŠSZ /sadje Sadni čaj z limono | Goveji paprikaš1 EKO Koruzni njoki1,3,7,sled.8,6,11 Kitajsko zelje s krompirjem12 EKO Limonada |
Petek 6. 9. | Sirova štručka1,7 Domač sadno zelenjavni smuti Slive | Kostna juha z zakuho1,3,9 IK Pečena postrv4 Ječmenova solata z zelenjavo1,12 Grozdje |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih