DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 9. 9. | Koruzni kruh1 Trdo kuhana jajce3 Češnjev paradižnik Domač ledeni čaj Nektarina | Porova kremna juha1,7 Mesno zelenjavna rižota1 Zelena solata s paradižnikom12 |
Torek 10. 9. | Mešani rženi kruh1 EKO Piščančja salama Sveža kumara/sadje 100% jabolčni sok iz kmetije | Pečen piščanec1(pšenica) IK Mlinci1,3 Zeljna solata s krompirjem12 EKO Lubenica |
Sreda 11. 9. | Pirin kruh1 Tunina pašteta4 Sveža paprika/sadje Sadni čaj z limono | Boranija z govejim mesom1(pšenica) Domača pita1(pšenica) 7,3 100% sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 12. 9. | Ovseni kruh1 EKO Rezina sira7 IK Korenček/sadje Planinski čaj z medom in limono | Fižolova juha1 Slivovi cmoki1,7,3,sled.6,8,11 Mešana čežana |
Petek 13. 9. | Sezamova štručka1,7,11 Čaj/mleko7 ŠM Breskev | Čufti v paradižnikovi omaki1,3 Pire krompir7 Grozdje |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih