DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 23. 9. | Pirina žemlja1 Suha salama Rezina sir7 Jabolčni sok | Polnozrnati špageti z bolonjsko omako1,3 Sirov posip7 Zelena solata s kalčki6,12 Limonada |
Torek 24. 9. | Ovseni kruh1 EKO Domač mlečni namaz z zelišči7 Češnjev paradižnik/sadje Sadni čaj z medom in limono | Zelenjavna enolončnica z lečo1,3 Marmorni kolač s sadnim prelivom1,3,7 Sadje |
Sreda 25. 9. | Kajzerica1 Maslo7 IK in malinov džem IK Sadni čaj/mleko ŠM Breskev | Čebulna bržola z govejim mesom1EKO Bela polenta1,7 Zelena solata s paradižnikom12 EKO |
Četrtek 26. 9. | Polbeli kruh1(pšenica) EKO Aljaževa salama Sveža paprika ŠSZ/sadje Hibiskus čaj z medom | Piščanec po mehiško1 IK Dušen riž Pisana solata s koruzo12 |
Petek 27. 9. | Mleko7 Koruzni kosmičisled.1,6,7,8 Banana | Česnova juha s proseno kašo1,7 Paniran oslič4,1,3 Krompirjeva solata s porom12,10 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih