DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
23. 9.
Pirina žemlja1
Suha salama
Rezina sir7
Jabolčni sok  
Polnozrnati špageti z bolonjsko omako1,3
Sirov posip7
Zelena solata s kalčki6,12
Limonada
Torek
24. 9.
Ovseni kruh1 EKO
Domač mlečni  namaz z zelišči7
Češnjev paradižnik/sadje
Sadni čaj z medom in limono
Zelenjavna enolončnica z lečo1,3
Marmorni kolač s sadnim prelivom1,3,7
Sadje
Sreda
25. 9.  
Kajzerica1
Maslo7 IK in malinov džem IK
Sadni čaj/mleko ŠM
Breskev
Čebulna bržola z govejim mesom1EKO
Bela polenta1,7
Zelena solata s paradižnikom12 EKO
Četrtek
26. 9.
Polbeli kruh1(pšenica) EKO
Aljaževa salama
Sveža paprika ŠSZ/sadje
Hibiskus čaj z medom
Piščanec po mehiško1 IK
Dušen riž
Pisana solata s koruzo12
Petek
27. 9.
Mleko7
Koruzni kosmičisled.1,6,7,8
Banana
Česnova juha s proseno kašo1,7
Paniran oslič4,1,3
Krompirjeva solata s porom12,10 EKO  

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 454 obiskov, današnjih obiskov 1)