DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 30. 9. | Mlečni riž7IK Čokoladni posip Jabolko | Telečji paprikaš1(pšenica) IK Špinačne testenine Šili1,3 Zelena solata s fižolom12 Sezonsko sadje | |
Torek 1. 10. | Polbeli kruh1(pšenica) Kisla smetana7, Šunka Jabolčni sok iz kmetije Gorjak Sadje | DEGUSTACIJA za 1.A in 1.B | Jesenska juha (krompir, ohrovt, korenje) Oslič v koruzni skorjici1(pšenica),3,4 Dušen riž z zelenjavo12 EKO Rdeča pesa |
Sreda 2. 10. | Makovka1(pšenica),7 Zeliščni čaj/mleko ŠM Banana | Porova juha s kruhovimi kockami1,7 Skutini/ajdovi štruklji1(pšenica),7,8,sled.6,11 Mešana čežana | |
Četrtek 4. 10. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)EKO Tunin namaz4,3 Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje Sadni čaj z medom | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3 Piščančji zrezki v omaki1 Kuskus s korenčkom1 Endivija s krompirjem EKO | |
Petek 5. 10. | Mlečni kruh1(pšenica),7 Sadno zelenjavni smuti Indijski oreščki in brusnice | Ričet s prekajeno svinjino1(ječmen) Skutin zavitek z borovnicami1(pšenica),3,7 100% sadni sok razredčen z vodo | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih