DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 7. 10. | Mesni/sirov burek1,7,sled.6,8,11 Navadni jogurt LCA7 Jabolka | Polnozrnati špageti1,3 Tunina omaka4,7IK Sirni posip7 Zelena solata s koruzo | |
Torek 8. 10. | Štručka1(pšenica) Rezina sira7 IK Korenček Sadni čaj z medom | DEGUSTACIJA za 2.A in 2.B | Pečena piščančja krila IK Popečen krompir s papriko Mešana solata12 Naravni sok razredčen z vodo |
Sreda 9. 10. | Samopostrežna malica za 9.A,B Ovseni kruh1(pšenica, oves)EKO Kokošja paštetasled.7 Paprika/sadje ŠSZ Zeliščni čaj z limono in medom | Pečenka v naravni omaki1 Mlinci1,3 in zelenjavna priloga Zelena solata s paradižnikom12 EKO Domača limonada | |
Četrtek 10. 10. | Žemlja1(pšenica) Kuhan pršut Češnjev paradižnik Marelični sok | Goveja juha z ribano kašo1,3EKO Kuhana junetina Maslen pire7 Špinačna omaka1 | |
Petek 11. 10. | Koruzni kosmiči1(pšenica),7 Mleko7 IK Banana | Česnova juha s proseno kašo in kruhovimi kockami1,3,7 Carski praženec1,3,7 Čežana | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih