DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 14. 10. | Pirin kruh1(pira) Suha slama Kumarica /sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Korenčkova juha3 Makaronovo meso1,3 Zelena solata s fižolom12 | |
Torek 15. 10. | Mleko s proseno kašo7 IK Kakavov posip Banana | DEGUSTACIJA za 3.A in 3.B | Cvetačna juha s polnozrnatimi grisini1,7 Mleta pečenka iz govejega mesa1,3 IK Krompirjeva solata s porom12 IK |
Sreda 16. 10. | Polnozrnati rogljiček s temno čokolado1(pšenica),3,7,8,sled 6.,11 Čaj /navadni kefir7 ŠM Hruška | Enolončnica s stročjim fižolom1 Ovsena žemljica1 EKO Pirina jabolčna pita1 7,3 IK 100% sadni sok razredčen z vodo | |
Četrtek 17. 10. | Polnozrnata štručka1(pšenica) Hrenovka Gorčica10 /sadje 100% sadni sok | Svinjski zrezki v gobovi omaki1 Koruzni njoki1,3,7,sled.6,8,11 Zeljna solata s krompirjem12 EKO Limonada | |
Petek 18. 10. | Ovseni kruh1 EKO Maslo7 in med Mleko7 Jabolko | Milijon juha1 Pečena postrv4 Ječmenova solata z zelenjavo in sirom12,1,7 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih