DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 4. 11. | Ovseni kruh1 Piščančja salama Zelena paprika ŠSZ/sadje Sadni čaj z medom | Korenčkova juha3,9 Piščančji paprikaš1 Široki rezanci1,3 Zelena solata s krompirjem12 | |
Torek 5. 11. | Rženi kruh1 Domač sirni namaz z drobnjakom7 Planinski čaj z medom Sadje | DEGUSTACIJA za 5.A in 5.B | Zelenjavna juha z lečo1 Rižev narastek7,3 Sadna čežana |
Sreda 6. 11. | Francoski rogljiček s čokolado1,7,3 Sadni čaj z medom /mleko7 ŠM Sadje | Stroganov golaž1 Koruzni svaljki1,3,12,sled. 7,11,8,6 Zelena solata s krompirjem12EKO Naravna limonada | |
Četrtek 7. 11. | Mešani kruh1 EKO Turistična pašteta4 Olive12/sadje Zeliščni čaj z limono in medom | Jesenska juha1 Svinjski pečenka v naravni omaki1 Kuskus s korenčkom Zeljna solata s fižolom | |
Petek 8. 11. | Navadni jogurt iz kmetije7 IK Koruzni kruh1 Suho sadje | Gobova juha z ajdovo kašo1,7 Paniran sir1,3,7 Krompirjeva solata12 EKO Naravni sok razredčen z vodo | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih