DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
18. 11.
Ovseni kruh1 EKO
Kokošja pašteta6,7,sled.3
Zelena paprika ŠSZ/sadje
Planinski čaj z medom in limono
Bolonjska omaka1IK
Polnozrnati špageti1,3
Kitajsko zelje v solati s fižolom12
Naravni sok razredčen z vodo  
Torek  
19. 11.
Čokolino1
Mleko7 IK
Suho sadje  in oreščki8
DEGUSTACIJA
za     
7.A in7.B  
Korenčkova juha3,9IK
Matevž7 IK
Pečenica IK
Pražena kisla repa1
Sreda  
20. 11.  
Sezamova štručka1,7,11
Planinski čaj z limono/kefir7 ŠM
Banana  
Česnova juha1,7
Slivovi cmoki1,3,7,sled.6,8,11
Mešana čežana
Četrtek  
21. 11.
Graham kruh1
Suha salama
Čaj z medom/sadje
Svinjsko pečenka
Džuveč riž
Pisan radič s krompirjem12 EKO
Limonada
Petek  
22. 11.
Ajdov kruh z orehi1,8
Sir7
Naravni sok
Hruška viljamovka
Kostna juha z ribano kašo1,3 IK
Pečen file lososa4
Popečena polenta s slanino
Zelena solata z jajčko12,3 EKO

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 325 obiskov, današnjih obiskov 27)