DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
6. 1.
Polnozrnati  rogljiček1,7,3
Mleko7 IK
Banana
Bolonjska omaka1
Špageti1,3
Sirni posip7 IK
Zelena solata s fižolom12
Torek  
7. 1.
Sirova štručka s šunko1,7
Domač jabolčni sok iz kmetije* IK
Mandarina
Zimska mineštra1,3
Slivovi cmoki1,7,3, sled.6,11,8
Čežana
Sreda  
8. 1.  
Koruzni kruh1
Kokošja pašteta6,7, sled.3
Paprika/sadje
Zeliščni čaj z limono
Puranji zrezki v omaki1,3     
Kuskus1  
Mešana solata s krompirjem 12
Četrtek  
9. 1.
Graham kruh1
Kuhan pršut
Kislo zelje/sadje
Sadni čaj z medom
Goveja juha z zakuho1,3,9 IK  
Pražen krompir  
Govedina IK  
Špinačna omaka1,7
Petek  
10. 1.
Žitne kroglice1,7,8
Tekoči sadni/navadni jogurt7 IK
Oreščki in suho sadje8  
Milijon juha1,3  
Popečen losos4  
Džuveč riž  
Zelena solata s koruzo12

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 386 obiskov, današnjih obiskov 1)