
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 6. 1. | Polnozrnati rogljiček1,7,3 Mleko7 IK Banana | Bolonjska omaka1 Špageti1,3 Sirni posip7 IK Zelena solata s fižolom12 |
Torek 7. 1. | Sirova štručka s šunko1,7 Domač jabolčni sok iz kmetije* IK Mandarina | Zimska mineštra1,3 Slivovi cmoki1,7,3, sled.6,11,8 Čežana |
Sreda 8. 1. | Koruzni kruh1 Kokošja pašteta6,7, sled.3 Paprika/sadje Zeliščni čaj z limono | Puranji zrezki v omaki1,3 Kuskus1 Mešana solata s krompirjem 12 |
Četrtek 9. 1. | Graham kruh1 Kuhan pršut Kislo zelje/sadje Sadni čaj z medom | Goveja juha z zakuho1,3,9 IK Pražen krompir Govedina IK Špinačna omaka1,7 |
Petek 10. 1. | Žitne kroglice1,7,8 Tekoči sadni/navadni jogurt7 IK Oreščki in suho sadje8 | Milijon juha1,3 Popečen losos4 Džuveč riž Zelena solata s koruzo12 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih