
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 13. 1. | Mešani rženi kruh1 EKO Šunka in kisla smetana7 IK Sadni čaj z medom Olive12 Jabolčni krhlji | Telečji paprikaš1 IK Njoki1,7,3 Zeljna solata s krompirjem12 IK Limonada |
Torek 14. 1. | Ovseni kruh1 Trdo kuhano jajce3 Kislo zelje/sadje ŠSZ Zeliščni čaj z limono | Svinjska pečenka z naravno omako1 Pire krompir7 EKO Radič s fižolom EKO Sadje |
Sreda 15. 1. | Črni kruh1 Maslo7 EKO Med IK Mleko7 IK Jabolko | Ješprenjeva juha s piščancem in zelenjavo1 IK Žemljice1 EKO Sadna solata s smetano7 |
Četrtek 16. 1. | Koruzni kruh1 Domač tunin namaz4,3 Kisle kumare12 Planinski čaj z medom in limono | Puranji medaljončki v zelenjavni omaki1 Pisane testenine1,3 IK Zelena solata s kalčki12,6 Sadje |
Petek 17. 1. | Polbeli kruh1 EKO Sir7 IK Sveža paprika ŠSZ/sadje Ribezov sok | Fižolova juha1,7 Rižev narastek z rozinami7,3 100% sadni sok razredčen z vodo |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih