DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
13. 1.
Mešani rženi kruh1 EKO
Šunka in kisla smetana7 IK
Sadni čaj z medom
Olive12
Jabolčni krhlji
Telečji paprikaš1 IK
Njoki1,7,3
Zeljna solata s krompirjem12 IK
Limonada
Torek  
14. 1.
Ovseni kruh1
Trdo kuhano jajce3
Kislo zelje/sadje ŠSZ
Zeliščni čaj z limono
Svinjska pečenka z naravno omako1
Pire krompir7 EKO
Radič s fižolom EKO
Sadje
Sreda  
15. 1.  
Črni kruh1
Maslo7 EKO
Med IK
Mleko7 IK
Jabolko
Ješprenjeva juha s piščancem in zelenjavo1 IK  
Žemljice1 EKO  
Sadna solata s smetano7
Četrtek  
16. 1.
Koruzni kruh1
Domač tunin namaz4,3
Kisle kumare12
Planinski čaj z medom in limono
Puranji medaljončki v zelenjavni omaki1  
Pisane testenine1,3 IK  
Zelena solata s kalčki12,6  
Sadje
Petek  
17. 1.
Polbeli kruh1 EKO
Sir7 IK
Sveža paprika ŠSZ/sadje
Ribezov sok
Fižolova juha1,7  
Rižev narastek z rozinami7,3  
100% sadni sok razredčen z vodo  

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 450 obiskov, današnjih obiskov 1)