
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 20. 1. | Mešani ržen kruh1 EKO Poli salama Češnjev paradižnik/sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Česnova juha s krutoni1,7 Makaronovo meso1,3 Rdeča pesa v solati12 |
Torek 21. 1. | Mlečni zdrob1,7 Žitna rezina1,7 Jabolko IK | Zelenjavna enolončnica s stročnicami1 Marmorni kolač1,7,3 Sadna polivka |
Sreda 22. 1. | Sirova štručka1,7 Korenček ŠSZ /suho sadje Sadni čaj z medom | Čebulna bržola z govejim mesom1 EKO Kruhova rulada1,7,3 Solata s fižolom12 EKO Sadje kivi |
Četrtek 23. 1. | Vikend kruh1(pšenica, rž)EKO Domač skutin namaz z zelišči7 Hruška 100% sadni sok | Krompirjev golaž s hrenovko Ržen kruh1 Sadno zelenjavni smuti z lešniki |
Petek 24. 1. | Makovka1,7 Kakav7 Banana | Ohrovtova juha s proseno kašo1,7 Paniran oslič1,3,4 Krompirjeva solata s porom12 Limonada |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih