DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
20. 1.
Mešani ržen kruh1 EKO
Poli salama
Češnjev paradižnik/sadje
Zeliščni čaj z medom in limono
Česnova juha s krutoni1,7
Makaronovo meso1,3
Rdeča pesa v solati12
Torek  
21. 1.
Mlečni zdrob1,7
Žitna rezina1,7
Jabolko IK
Zelenjavna enolončnica s stročnicami1
Marmorni kolač1,7,3
Sadna polivka
Sreda  
22. 1.  
Sirova štručka1,7
Korenček ŠSZ /suho sadje
Sadni čaj z medom
Čebulna bržola z govejim mesom1 EKO  
Kruhova rulada1,7,3  
Solata s fižolom12 EKO  
Sadje kivi
Četrtek  
23. 1.
Vikend kruh1(pšenica, rž)EKO
Domač skutin namaz z zelišči7
Hruška
100% sadni sok
Krompirjev golaž s hrenovko  
Ržen kruh1  
Sadno zelenjavni smuti z lešniki
Petek  
24. 1.
Makovka1,7
Kakav7
Banana
Ohrovtova juha s proseno kašo1,7  
Paniran oslič1,3,4  
Krompirjeva solata s porom12  
Limonada

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 417 obiskov, današnjih obiskov 1)