
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 27. 1. | Kosmiči s suhim sadjem in oreščki1,8,sled.6,7,11 Mleko7 IK Banana | Cvetačna juha1,7 Zelenjavno mesna rižota1 Zelena solata s korenčkom12 |
Torek 28. 1. | Koruzni kruh1 EKO Kuhan pršut Sveže zelje/ sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Mesna lazanja17,3 IK Mešana solata s fižolom12 EKO Domača limonada |
Sreda 29. 1. | Ovseni kruh1 EKO Čičerikin namaz6 Korenček ŠZS/sadje 100% sadni sok | Jota1 Domači kruh1IK Domač čokoladni puding1,7 IK |
Četrtek 30. 1. | Štručka s sirom in šunko Hruške ŠSZ Sadni čaj z medom | Zelenjavna enolončnica s stročnicami1 Jabolčne pita1,7,3 IK 100% sadni sok razredčen z vodo |
Petek 31. 1. | Čokoladni žepek1,7,3 Čaj/mleko7 ŠM Jabolko IK | Kostna juha z zakuho1,3 Pečen losos4 Krompir z blitvo IK Rdeča pesa v solati |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih