DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
27. 1.
Kosmiči s suhim sadjem in oreščki1,8,sled.6,7,11
Mleko7 IK
Banana
Cvetačna juha1,7
Zelenjavno mesna rižota1
Zelena solata s korenčkom12
Torek  
28. 1.
Koruzni kruh1 EKO
Kuhan pršut
Sveže zelje/ sadje
Zeliščni čaj z medom in limono
Mesna lazanja17,3 IK
Mešana solata s fižolom12 EKO
Domača limonada
Sreda  
29. 1.  
Ovseni kruh1 EKO
Čičerikin namaz6
Korenček ŠZS/sadje
100% sadni sok
Jota1  
Domači kruh1IK  
Domač čokoladni puding1,7 IK  
Četrtek  
30. 1.
Štručka s sirom in šunko
Hruške ŠSZ
Sadni čaj z medom
Zelenjavna enolončnica s stročnicami1  
Jabolčne pita1,7,3 IK  
100% sadni sok razredčen z vodo
Petek  
31. 1.
Čokoladni žepek1,7,3
Čaj/mleko7 ŠM
Jabolko IK
Kostna juha z zakuho1,3  
Pečen losos4  
Krompir z blitvo IK  
Rdeča pesa v solati

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 482 obiskov, današnjih obiskov 1)