
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 10. 2. | Ovseni kruh1EKO Sir7 Svež korenček ŠSZ/ sadje Planinski čaj z limono in medom | Telečji paprikaš1IK Polnozrnati njoki1,3,7,sled.6,11,8 Pisan radič s krompirjem12 |
Torek 11. 2. | Biga1,7,3 Sadno zelenjavni smuti Oreščki8 | Kostna juha z zakuho1,3 IK Kranjska klobasa Dušeno kislo zelje s proseno kašo in fižolom |
Sreda 12. 2. | Pirina žemljica1 Domač jogurt7 IK Sadje | Gobova juha1,7 Ribji polpet z ovsenimi kosmiči1,3,4 Džuveč riž Zelena solata s koruzo12 |
Četrtek 13. 2. | Mešani kruh1(pšenica, rž) Domač tunin namaz4,3 Kisle kumare12 /sadje ŠSZ Zeliščni čaj z medom | Piščančja obara1,3 IK Domači rženi kruh1 IK Jabolčni zavitek1,3,7 100% naravni sadni sok |
Petek 14. 2. | Makovka1,7 Bela kava7,1 Banana | Zdrobova juha1 Svinjski kare Kuskus z zelenjavo1 Zeljna solata12 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih