DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
10. 2.
Ovseni kruh1EKO
Sir7
Svež korenček ŠSZ/ sadje
Planinski čaj z limono in medom
Telečji  paprikaš1IK
Polnozrnati njoki1,3,7,sled.6,11,8
Pisan radič s krompirjem12
Torek  
11. 2.
Biga1,7,3
Sadno zelenjavni smuti
Oreščki8
Kostna juha z zakuho1,3 IK
Kranjska klobasa
Dušeno kislo zelje s proseno kašo in fižolom  
Sreda  
12. 2.  
Pirina žemljica1
Domač jogurt7 IK
Sadje
Gobova juha1,7  
Ribji polpet z ovsenimi kosmiči1,3,4  
Džuveč riž  
Zelena solata s koruzo12
Četrtek  
13. 2.
Mešani kruh1(pšenica, rž)
Domač tunin namaz4,3
Kisle kumare12 /sadje ŠSZ
Zeliščni čaj z medom
Piščančja obara1,3 IK  
Domači rženi kruh1 IK  
Jabolčni zavitek1,3,7  
100% naravni sadni sok
Petek  
14. 2.
Makovka1,7
Bela kava7,1
Banana
Zdrobova juha1  
Svinjski kare  
Kuskus z zelenjavo1  
Zeljna solata12

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 442 obiskov, današnjih obiskov 1)