
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 24. 2. | Polnozrnati kruh1 EKO Grofovska salama in sir7 Olive12 /suho sadje ŠSZ Sadni čaj z medom | Svinjska pečenka z omako1 Riž z zelenjavo Mešana solata s krompirjem12 Sadje pomaranča |
Torek 25. 2. | Koruzni kosmičisled.1,6,8 Mleko7IK Banana | Pečena piščančja bedra IK Mlinci1,3, Solata s fižolom12 Naravni sadni sok |
Sreda 26. 2. | Samopostrežna malica 7.r Ajdov kruh1 Jajčni namaz3,10 IK Sveži korenček ŠSZ/sadje Domača vroča limonada | Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo Mešani kruh1 Sočno pecivo1,7,3 |
Četrtek 27. 2. | Polbeli kruh1 Tuna v olivnem olju4 List solate/jabolko Planinski čaj z medom in limono | Koromačeva juha1,7 Puranji zrezek v naravni omaki1 Bela polenta1 Solata s koruzo12 EKO |
Petek 28. 2. | Mlečni kruh1,7 Ego napitek7 IK Hruška | Kostna juha z zakuho1,3,9 IK Domač hamburger (pleskavica, paradiž. omaka, zelenjava) Domači ledeni čaj |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih