DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
24. 2.
Polnozrnati kruh1 EKO
Grofovska salama in sir7
Olive12 /suho sadje ŠSZ
Sadni čaj z medom
Svinjska pečenka z omako1
Riž z zelenjavo
Mešana solata s krompirjem12
Sadje pomaranča
Torek  
25. 2.
Koruzni kosmičisled.1,6,8
Mleko7IK
Banana
Pečena piščančja bedra IK
Mlinci1,3,
Solata s fižolom12
Naravni sadni sok
Sreda  
26. 2.  
Samopostrežna malica 7.r
Ajdov kruh1  
Jajčni namaz3,10 IK
Sveži korenček ŠSZ/sadje
Domača vroča limonada
Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo  
Mešani kruh1  
Sočno pecivo1,7,3
Četrtek  
27. 2.
Polbeli kruh1
Tuna v olivnem olju4
List solate/jabolko
Planinski čaj z medom in limono
Koromačeva juha1,7  
Puranji zrezek v naravni omaki1  
Bela polenta1  
Solata s koruzo12 EKO  
Petek  
28. 2.
Mlečni kruh1,7
Ego napitek7 IK
Hruška
Kostna juha z zakuho1,3,9 IK  
Domač hamburger (pleskavica,   paradiž. omaka, zelenjava)  
Domači ledeni čaj

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 465 obiskov, današnjih obiskov 1)