DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
3. 3.
Ajdov kruh z orehi1,8
Rezina sira7 IK
Češnjev paradižnik
Planinski čaj z limono
Spomladanska juha1,7
Makaronovo meso (svinjina)1,3
Mehka solata s paradižnikom12
Torek  
4. 3.
Krof z marmelado1,7,3
Sadni čaj z medom
Jabolko
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1 IK
Pire krompir7
Ananas/nesladkan čaj
Sreda  
5. 3.  
»Knoli«v mleku s kakavovim posipom1,3,7 IK
Banana
Fižolova pašta1,3  
Koruzni kruh1  
Skutino pecivo s sadjem1,3,7 IK
Četrtek  
6. 3.
Ovseni kruh1
Domač tunin namaz4,3
Kisle kumare12 /sadje ŠSZ
Vroča limonada
Kostna juha z zakuho1,3,9  
Puranji zrezki v zelenjavni omaki1  
Kuskus s korenčkom1  
Zelena solata s fižolom12
Petek  
7. 3.
Črni kruh1
Piščančja salama
Paprika/sadje
Zeliščni čaj z limono
Kokošja obara s cmočki1,3  
Pirin kruh1  
Sadna solata

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)