
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 3. 3. | Ajdov kruh z orehi1,8 Rezina sira7 IK Češnjev paradižnik Planinski čaj z limono | Spomladanska juha1,7 Makaronovo meso (svinjina)1,3 Mehka solata s paradižnikom12 |
Torek 4. 3. | Krof z marmelado1,7,3 Sadni čaj z medom Jabolko | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1 IK Pire krompir7 Ananas/nesladkan čaj |
Sreda 5. 3. | »Knoli«v mleku s kakavovim posipom1,3,7 IK Banana | Fižolova pašta1,3 Koruzni kruh1 Skutino pecivo s sadjem1,3,7 IK |
Četrtek 6. 3. | Ovseni kruh1 Domač tunin namaz4,3 Kisle kumare12 /sadje ŠSZ Vroča limonada | Kostna juha z zakuho1,3,9 Puranji zrezki v zelenjavni omaki1 Kuskus s korenčkom1 Zelena solata s fižolom12 |
Petek 7. 3. | Črni kruh1 Piščančja salama Paprika/sadje Zeliščni čaj z limono | Kokošja obara s cmočki1,3 Pirin kruh1 Sadna solata |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih