DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek  
10. 3.
Šolska pica1,7 EKO
Sadni čaj z medom
Mandarina
Gobova juha1,7
Carski praženec1,3,7
Jabolčna čežana IK
Torek  
11. 3.
Mešani kruh1
Maslo7 IK in med
Sadni čaj z limono
Sadje
Ričet s prekajeno svinjino1
Žemljica1 EKO
Puding s smetano1,7 IK
Sreda  
12. 3.  
Polnozrnati kruh1 EKO
Kuhan pršut
Kislo zelje ŠSZ/sadje
Planinski čaj z limono
Kostna juha z zakuho1,3
Mesno zelenjavna lazanja1,3,7 IK  
Sezonska solata s korenčkom12  
Četrtek  
13. 3.
Polbeli kruh1 EKO       
Čokonamaz   
Bela kava 7,1 IK
Jabolko IK                     
Samopostrežna
malica 5.r
Krompirjev golaž s hrenovko1  
Ovseni kruh1  
Zeljna solata s fižolom12 EKO  
Domača limonada
Petek  
14. 3.
Koruzni kruh1
Topljeni sir7
Porovi trakci/sadje ŠSZ
Šipkov čaj z medom
Piščančji zrezki v smetanovi omaki1,7 IK  
Široki rezanci1,3  
Mehka solata s koruzo12 EKO  
Domač ledeni čaj

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 420 obiskov, današnjih obiskov 1)