DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 10. 3. | Šolska pica1,7 EKO Sadni čaj z medom Mandarina | Gobova juha1,7 Carski praženec1,3,7 Jabolčna čežana IK | |
Torek 11. 3. | Mešani kruh1 Maslo7 IK in med Sadni čaj z limono Sadje | Ričet s prekajeno svinjino1 Žemljica1 EKO Puding s smetano1,7 IK | |
Sreda 12. 3. | Polnozrnati kruh1 EKO Kuhan pršut Kislo zelje ŠSZ/sadje Planinski čaj z limono | Kostna juha z zakuho1,3 Mesno zelenjavna lazanja1,3,7 IK Sezonska solata s korenčkom12 | |
Četrtek 13. 3. | Polbeli kruh1 EKO Čokonamaz Bela kava 7,1 IK Jabolko IK | Samopostrežna malica 5.r | Krompirjev golaž s hrenovko1 Ovseni kruh1 Zeljna solata s fižolom12 EKO Domača limonada |
Petek 14. 3. | Koruzni kruh1 Topljeni sir7 Porovi trakci/sadje ŠSZ Šipkov čaj z medom | Piščančji zrezki v smetanovi omaki1,7 IK Široki rezanci1,3 Mehka solata s koruzo12 EKO Domač ledeni čaj | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih