
MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 17. 3. | Pirin kruh1 EKO Malinova marmelada in kisla smetana7 Sadni čaj Jabolko IK | Bolonjska omaka1 IK Polnozrnati špageti 1,3 Zelena solata s koruzo12 EKO Domača limonada |
Torek 18. 3. | Mešani rženi kruh1 Suha salama7 List solate/sadje Vroča limonada | Segedin golaž1 IK Pire krompir7 Domači smuti |
Sreda 19. 3. | Koruzni kruh1 EKO Trdo kuhana jajca3 Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje Planinski čaj z medom | Korenčkova juha3,9 Svinjski kare Riž z zelenjavo Zeljna solata s fižolom12 EKO |
Četrtek 20. 3. | Ajdov kruh1,8 EKO Rezina sira7 Svež korenček/sadje ŠSZ Sadni čaj z limono | Česnova juha s kruhovimi kockami1,7 Oslič v koruzni skorjici4 Solata iz treh žit in zelenjave1,12 |
Petek 21. 3. | Sezamova štručka1,11 Sadni čaj/mleko7 ŠM Hruška | Zelenjavna enolončnica1,3 Koruzna žemljica1 EKO Zdrobovo pecivo1,3,7 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih