MALICAKOSILO
Ponedeljek
17. 3.
Pirin kruh1 EKO
Malinova marmelada in kisla smetana7
Sadni čaj
Jabolko IK
Bolonjska omaka1 IK
Polnozrnati špageti 1,3
Zelena solata s koruzo12 EKO
Domača limonada
Torek  
18. 3.
Mešani rženi kruh1
Suha salama7
List solate/sadje
Vroča limonada
Segedin golaž1 IK
Pire krompir7
Domači smuti
Sreda  
19. 3.  
Koruzni kruh1 EKO
Trdo kuhana jajca3
Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje
Planinski čaj z medom
Korenčkova juha3,9  
Svinjski kare  
Riž z zelenjavo  
Zeljna solata s fižolom12 EKO
Četrtek  
20. 3.
Ajdov kruh1,8 EKO
Rezina sira7
Svež korenček/sadje ŠSZ
Sadni čaj z limono
Česnova juha s kruhovimi kockami1,7  
Oslič v koruzni skorjici4  
Solata iz treh žit in zelenjave1,12
Petek  
21. 3.
Sezamova štručka1,11
Sadni čaj/mleko7 ŠM
Hruška
Zelenjavna enolončnica1,3  
Koruzna žemljica1 EKO  
Zdrobovo pecivo1,3,7

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 466 obiskov, današnjih obiskov 3)