MALICAKOSILO
Ponedeljek  
24. 3.
Polnozrnat francoski rogljiček1,3,7,sled.6,8,11
Sadni čaj
Sadje
Korenčkova juha3,9
Zelenjavno mesna rižota1
Zelena solata s koruzo12
Sadje
Torek  
25. 3.
Mlečni zdrob1,7 IK
Kakavov posip
Banana
Kostna juha z zakuho1,3 IK
Zeljna musaka s krompirjem1,7
Zelena solata s čičeriko12
Limonada
Sreda  
26. 3.  
Ovseni kruh1 EKO
Šunka
Kisle kumarice12 / sadje ŠSZ
Zeliščni čaj z medom in limono
Porova  juha z proseno kašo1,7  
Pečen losos4  
Kuskus z zelenjavo1  
Mešana solata s korenčkom12
Četrtek  
27. 3.
Pirin kruh1               
Čičerikin namaz11
Korenček ŠSZ/sadje
Planinski čaj
Degustacija 4.rDomači zelenjavni polpeti1,3  
Pire krompir7  
Špinačna omaka1,7  
Sadje
Petek  
28. 3.
Žemlja1
Sadni čaj/navadni jogurt7 ŠM
Sadje  
Zelenjavna mineštra1,3  
Španska grmada1,3,7  
100% sadni sok razredčen z vodo

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 493 obiskov, današnjih obiskov 1)