
MALICA | KOSILO | ||
Ponedeljek 24. 3. | Polnozrnat francoski rogljiček1,3,7,sled.6,8,11 Sadni čaj Sadje | Korenčkova juha3,9 Zelenjavno mesna rižota1 Zelena solata s koruzo12 Sadje | |
Torek 25. 3. | Mlečni zdrob1,7 IK Kakavov posip Banana | Kostna juha z zakuho1,3 IK Zeljna musaka s krompirjem1,7 Zelena solata s čičeriko12 Limonada | |
Sreda 26. 3. | Ovseni kruh1 EKO Šunka Kisle kumarice12 / sadje ŠSZ Zeliščni čaj z medom in limono | Porova juha z proseno kašo1,7 Pečen losos4 Kuskus z zelenjavo1 Mešana solata s korenčkom12 | |
Četrtek 27. 3. | Pirin kruh1 Čičerikin namaz11 Korenček ŠSZ/sadje Planinski čaj | Degustacija 4.r | Domači zelenjavni polpeti1,3 Pire krompir7 Špinačna omaka1,7 Sadje |
Petek 28. 3. | Žemlja1 Sadni čaj/navadni jogurt7 ŠM Sadje | Zelenjavna mineštra1,3 Španska grmada1,3,7 100% sadni sok razredčen z vodo |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih