MALICAKOSILO
Ponedeljek
31. 3.
Koruzni kruh1
Topljeni sir7
Paprika ŠSZ/sadje
Zeliščni čaj z limono
Cvetačna juha1,7
Makaronovo meso1,3
Sirni posip7
Zeljna solata s krompirjem EKO
Torek  
1. 4.
Rženi kruh1(pšenica, rž) EKO
Posebna klobasa
Sveži korenček /sadje ŠSZ
Planinski čaj z medom in limono
Goveji zrezki v gobovi omaki1
Kruhove rezine1,3,7
Zelena solata s fižolom12 EKO
Ananas
Sreda  
2. 4.  
Prosena kaša v mleku1,7 IK
Čokoladni posip
Banana
Pečena piščanec IK
Mlinci1,3
Dušena sladko zelje1
100% sok razredčen z vodo
Četrtek  
3. 4.
Črni pšenični kruh1EKO
Maslo7  in med
Sadni čaj z medom Jabolko
Fižolova juha z zvezdicami1,3
Domače palačinke z marmelado1,7,3
Limonada
Petek  
4. 4.
Biga1,7
Kakav1
Pomaranča
Prežganka1,3
Pečene postrvi s tržaško omako4
Slan krompir s peteršiljem EKO
Zelena solata s koruzo2 EKO

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 465 obiskov, današnjih obiskov 1)