
MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 31. 3. | Koruzni kruh1 Topljeni sir7 Paprika ŠSZ/sadje Zeliščni čaj z limono | Cvetačna juha1,7 Makaronovo meso1,3 Sirni posip7 Zeljna solata s krompirjem EKO |
Torek 1. 4. | Rženi kruh1(pšenica, rž) EKO Posebna klobasa Sveži korenček /sadje ŠSZ Planinski čaj z medom in limono | Goveji zrezki v gobovi omaki1 Kruhove rezine1,3,7 Zelena solata s fižolom12 EKO Ananas |
Sreda 2. 4. | Prosena kaša v mleku1,7 IK Čokoladni posip Banana | Pečena piščanec IK Mlinci1,3 Dušena sladko zelje1 100% sok razredčen z vodo |
Četrtek 3. 4. | Črni pšenični kruh1EKO Maslo7 in med Sadni čaj z medom Jabolko | Fižolova juha z zvezdicami1,3 Domače palačinke z marmelado1,7,3 Limonada |
Petek 4. 4. | Biga1,7 Kakav1 Pomaranča | Prežganka1,3 Pečene postrvi s tržaško omako4 Slan krompir s peteršiljem EKO Zelena solata s koruzo2 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih