
MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 14. 4. | Mešani kruh1 EKO Piščančja prsa Sveža paprika ŠSZ/sadje Zeliščni čaj z limono in medom | Česnova juha1,7 Mesno zelenjavna rižota iz treh žit1 Zelena solata s korenčkom12 |
Torek 15. 4. | Mlečni riž7 Kakavov posip Hruška | Špargljeva juha1,7 Pečena piščančja krila IK Pražen krompir Zelena solata s čičeriko12 |
Sreda 16. 4. | Ovseni kruh1 EKO Trdo kuhano jajce3 Češnjev paradižnik ŠSZ /sadje Metin čaj z limono | Goveji zrezki v omaki1 IK Testenine1,3 IK Zeljna solata s fižolom12EKO 100% naravni sok razredčen z vodo |
Četrtek 17. 4. | Ajdov kruh z orehi1,8 Rezina sira IK Sveži korenček/sadje ŠSZ Sadni čaj z limono | Mislinjski pisker3 IK Domači flancati1,7,3 IK Limonada |
Petek 18. 4. | Orehov rogljiček1,7,3,8 Čaj /mleko7 ŠM Pomaranča Pisanka (čokoladna jajčka) | Spomladanska juha1 Pečen oslič4 Kremna polenta7 Zelena solata s korenčkom12EKO |
- lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
- Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih
(Skupno 454 obiskov, današnjih obiskov 1)