MALICAKOSILO
Ponedeljek
14. 4.
Mešani kruh1 EKO
Piščančja prsa
Sveža paprika ŠSZ/sadje
Zeliščni čaj z limono in medom
Česnova juha1,7
Mesno zelenjavna rižota iz treh žit1
Zelena solata s korenčkom12
Torek
15. 4.
Mlečni riž7
Kakavov posip
Hruška
Špargljeva juha1,7
Pečena piščančja krila IK
Pražen krompir
Zelena solata s čičeriko12
Sreda
16. 4.
Ovseni kruh1 EKO
Trdo kuhano jajce3
Češnjev paradižnik ŠSZ /sadje
Metin čaj z limono
Goveji zrezki v omaki1 IK
Testenine1,3 IK
Zeljna solata s fižolom12EKO
100% naravni sok razredčen z vodo
Četrtek
17. 4.
Ajdov kruh z orehi1,8
Rezina sira IK
Sveži korenček/sadje ŠSZ
Sadni čaj z limono
Mislinjski pisker3 IK
Domači flancati1,7,3 IK
Limonada
Petek
18. 4.
Orehov rogljiček1,7,3,8
Čaj /mleko7 ŠM
Pomaranča
Pisanka (čokoladna jajčka)
Spomladanska juha1
Pečen oslič4
Kremna polenta7
Zelena solata s korenčkom12EKO
  • lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
    EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
    IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
    ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
    Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
    Legenda alergenov k jedilniku
  1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
    Sled. – alergeni v sledovih
(Skupno 454 obiskov, današnjih obiskov 1)