MALICAKOSILO
Ponedeljek
21. 4.
                                       VELIKONOČNIPONEDELJEK
Torek
22. 4.
Mešani kruh1 EKO
Suha salama
Kisle kumarice12/sadje
Domači ledeni čaj
Svinjski medaljončki v gorčični omaki1,10
Dušen riž z grahom
Mlado zelje  s fižolom12 EKO
Sreda
23. 4.  
Koruzni kosmičisled.1,8,7
Mleko7 IK
Banana
Zelenjavna enolončnica z lečo1  
Jogurtovo pecivo z malinami1,7,3 IK  
Jabolčna čežana IK
Četrtek
24. 4.
Ovseni kruh1 EKO    
Tunin namaz3,4                       
Redkvica ŠSZ /sadje
Šipkov čaj
samopostrežna  
malica 2.r  
Piščanec po mehiško1  
Kuskus1  
Zeljna solata s krompirjem12 EKO
Petek
25.4.
Koruzno žemljica1
Čaj/mleko7 ŠM
Sadje ŠSZ
Kostna juha z zakuho1,3,9  
Hamburger pleskavica  z zelenjavno   prilogo1,3  
Naravna limonada                             

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 270 obiskov, današnjih obiskov 26)