
MALICA | KOSILO | ||
Ponedeljek 21. 4. | VELIKONOČNI | PONEDELJEK | |
Torek 22. 4. | Mešani kruh1 EKO Suha salama Kisle kumarice12/sadje Domači ledeni čaj | Svinjski medaljončki v gorčični omaki1,10 Dušen riž z grahom Mlado zelje s fižolom12 EKO | |
Sreda 23. 4. | Koruzni kosmičisled.1,8,7 Mleko7 IK Banana | Zelenjavna enolončnica z lečo1 Jogurtovo pecivo z malinami1,7,3 IK Jabolčna čežana IK | |
Četrtek 24. 4. | Ovseni kruh1 EKO Tunin namaz3,4 Redkvica ŠSZ /sadje Šipkov čaj | samopostrežna malica 2.r | Piščanec po mehiško1 Kuskus1 Zeljna solata s krompirjem12 EKO |
Petek 25.4. | Koruzno žemljica1 Čaj/mleko7 ŠM Sadje ŠSZ | Kostna juha z zakuho1,3,9 Hamburger pleskavica z zelenjavno prilogo1,3 Naravna limonada | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih