DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | mlečni riž s čokolado7 banana | piščanec po mehiško kuskus1(pšenica) mešana solata12 100 % zgoščeni sok redčen z vodo |
Torek | ajdova bombetka1(pšenica) piščančja prsa v ovoju sir Gauda7 sveža paprika sadni čaj z medom | kostna juha z zakuho1(pšenica),3 krompirjeva omaka s kumarami1(pšenica) kuhana junečja hrenovka* sadni smoothie (banane, jagodičevje, mleko)7 |
Sreda | polbeli kruh1(pšenica) tunina pašteta Argeta4 sadni čaj z medom slive | domača gobova juha s krompirjem puranji zrezek v zelenjavni omaki kruhovi cmoki1(pšenica),3,7 mešana sezonska solata12 |
Četrtek | ovseni kruh1(pšenica, oves) topljeni sir7 rdeča redkvica iz EU šolske sheme 100 % jabolčni sok | fižolova juha s testeninami1(pšenica),3 pirine skutine palačinke1(pira),3,7 hruškovo-jabolčna čežana |
Petek | orehov rogljiček1(pšenica),3,7,8(orehi) mleko s čokolado7 hruška | piščančja juha z zakuho1(pšenica),3 lazanja z govejim mesom1(pšenica),3,7 sezonska mešana solata12 |
*lokalna, ekološka vzreja
Učencem je ves čas na razpologo pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih