DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | kajzerica1(pšenica ) jagodni džem maslo7 mleko7 hruška viljamovka | česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami1(pšenica),7 piščančja nabodala z zelenjavo popečen krompir mešana solata12 |
Torek | polnozrnati kruh1(pšenica) ribji namaz4,7 korenček ribezov sok | mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica) pire krompir7 melona 100 % zgoščeni sok redčen z vodo |
Sreda | mešani rženi kruh1(pšenica, rž) šunka sir Gauda7 paradižnik češnjevec sadni čaj z medom | domača porova juha7 rižota s tremi žiti, zelenjavo in s svinjino1(ječmen, pira) zeljna solata12 |
Četrtek | bio pirin kruh1(pira) zelenjavno-mesna enolončnica jabolko lokalnega porekla | govedina Stroganov*7,10 polnozrnati njoki1(pšenica),3, 6 sled.,7 sled., 8 sled., 12 mešana sezonska solata12 sladoled7 |
Petek | makovka1(pšenica),7 kakav7 nektarina | korenčkova juha z jajci3 špinačni tortelini s sirovo/paradižnikovo omako1(pšenica),3,7,12, 6 sled. sestavljena solata12 |
*lokalna, ekološka vzreja
Učencem je ves čas na razpologo pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih;3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih