DAN | KOSILO | |
Ponedeljek
|
korenčkova juha z jajci3 špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),3,7 sestavljena solata12 |
|
Torek
|
zelenjavna juha pica1(pšenica),7 100 % sadni sok redčen z vodo |
|
Sreda
|
segedin golaž pire krompir7 puding7 |
|
Četrtek
|
piščančja obara z žličniki1(pšenica),3 prosena kaša z jabolki 3,7 100 % sadni sok redčen z vodo |
|
Petek
|
kostna juha z zakuho1(pšenica),3 postrv po tržaško4 krompir v kosih sezonska solata12 |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih