DAN KOSILO

Ponedeljek

 

 

 

korenčkova juha z jajci3

špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),3,7

sestavljena solata12

Torek

 

 

zelenjavna juha

pica1(pšenica),7

100 % sadni sok redčen z vodo

Sreda

 

 

 

segedin golaž

pire krompir7

puding7

Četrtek

 

 

 

piščančja obara z žličniki1(pšenica),3

prosena kaša z jabolki 3,7

100 % sadni sok redčen z vodo

Petek

 

 

kostna juha z zakuho1(pšenica),3

postrv po tržaško4

krompir v kosih

sezonska solata12

 

 Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

 Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)